Gradsko vatrogasno natjecanje i 12. Kup sv. Florijana

Fire Combat ”2.Vatrena Mladost”
16/05/2015
Djed Božićnjak 2015
20/12/2015

NA TERENIMA DVD-A MLADOST ODRŽAN 12. KUP SV. FLORIJANA
DVD Mladost iz Kaštel Sućurca ove je subote bilo domaćin tradicionalnog međunarodnog vatrogasnog natjecanja Kup sv. Florijana, koje je na sportskim terenima vatrogasnog doma okupilo predstavnike ekipa iz 24 vatrogasna društava, koji su se okušali u vježbi s opremom te štafetnoj utrci na 400 metara i to u kategorijama muški A, muški B, žene A i žene B.

Premda su vatrogasci Mladosti i ovoga puta dokazali da su izvrsni domaćini, u natjecateljskom dijelu ipak nisu ni milimetra popustili gostima, pa je tako njihova ekipa u kategoriji muški A, na kraju natjecanja zauzela drugo mjesto, ispred DVD-a Crikvenica, dok je prvo mjesto pripalo ekipi DVD-a Našice. Od ostalih kaštelanskih ekipa , DVD Kaštela osvojila su četvrto , a DVD Kaštel Gomilica 9. mjesto.

Na ovom natjecanju koje se provodi prema Pravilniku za međunarodna vatrogasna natjecanja CTIF, u kategoriji muški B pobjeda je pripala PGD-u Hajdoše, druga je bila ekipa DVD-a Donja Gračenica, a domaćini su zauzeli treće mjesto. DVD Kaštela također je imao ekipu u ovoj kategoriji, a zauzela je 5. mjesto.

Članice DVD-a Kaštel Gomilica osvijetlale su obraz Kaštelankama u konkurenciji žene A, izborivši pobjedu nad ekipama  PGD-a Hajdoše i DVD-a Virovitica kojima je pripalo drugo, odnoso treće mjesto. Mladostašice su natjecanje završile na 6. mjestu, dok je u kategoriji žene B prvo mjesto na 12. Kupu Sv. Florijana pripalo ekipi DVD-a Vodovod Osijek, za što su im baš kao i ostalim ekipama pripali kipići sv. Florijana i dipolome za nastup na natjecanju.

U okviru Kupa sv. Florijana ujedno je održano i gradsko izlučno vatrogasno natjecanje Kaštela, a u vježbi s motornom vatrogasnom štrcaljkom u kategoriji članovi A, najbolja je bila ekipa Mladosti, drugoplasirani su članovi DVD-a Kaštela, dok je treće mjesto zauzela ekipa gomiličkog DVD-a. U kategoriji članova B domaćini su također osvojili prvo mjesto, ispred ekipe DVD-a Kaštela.

Među djecom u vježbi s brentačom za dječake, prva tri mjesta zauzele su ekipe DVD-a Mladost, četvrta je bila ekipa DVD-a Kaštela, dok je među djevojčicama pobjeda također pripala ekipi domaćina.

U vježbi s preprekama za mladež u muškoj kategoriji ponovno su zablistali Mladostaši ispred DVD-a Kaštel Gomilica, dok je u kategoriji za žene poredak bio obrnut, pa su se bolje pokazele mlade Gomiličanke.

Preuzeto sa kastela.org