Neki novi klinci

Napisane nove stranice povijesti
05/10/2016
Izvješće revizora za DVD Mladost (2016)
08/04/2017

Za sve neke nove klince.

U Proljeće 2007.  Neki novi klinci su potpisivali upisnice u DVD i zamijenili svoja dosadašnja igrališta s vatrogasnim vježbalištem, dok su neki već bili upisani proteklih godina, pa su poznavali i neke kutke doma, di bi kasnije probali svoju prvu pivu, a hrabriji možda i pokoji poljubac.
Vježbalo se i učilo nove stvari, dok se polako stvarala ljubav prema vatrogascima,  iako bi se znalo nekad zalomit  –  pa bi nas Pero tražia golfom po selu, a Jele potom izvlačila iz nevolja.
Lele je kupia svoj prvi digitalac, a Buiš mu daje novi neprežaljeni nadimak – Lupino, iako nije slikavao gole tete, barem onoliko koliko se zna. Lupino nas prati na svim putovanjima, tako da su Neki novi klinci  (generacija 1993.-1995.) imali svoj vlastiti blog :

dvdmladostmladez.blog.hr                   po uzoru na neke starije klince:
dvdmks.blog.hr
dvdmladostkastela.blog.hr
vatrenekacige93.blog.hr
umornooko.blog.hr
iskrenii.blog.hr

Znalo se sa čim se kreće na put:

ludbreg-378

Iako celer nije pokazivao više od 80, barem si mogao komodno zaspat na podu.

Sa prvim natjecateljskim danima nismo velike pehare osvajali – ne obara se svako drvo prvim udarcem, ali mi smo ga uvijek slavili na sebi svojstven način:

untitled

Probudio se natjecateljski duh u nama i uspješno smo se plasirali na državno natjecanje zlatnom medaljom na županijskom.  S nekom novom robom i Ićinim patikama nismo bili više Neki novi klinci,

untitled

postali smo vatreni članovi koji su napokon dočekali da svoje uniforme okite nekom novom medaljom i da popune vitrinu DVD-a nekim novim peharom.

img_0500c

 

Jedva smo dočekali da svoje dugogodišnje prisustvo u domu dokažemo s naprtnjačom na vatrogasnim terenima u Zagori.
Nije puno trebalo da od dječaka postanu vatrogasci, da od gledanja izlazaka vozila ispred garaže pod sirenom postanu Neki stari klinci, a Neki novi klinci njih gledaju i čekaju dan kada će razgazit svoju čizmu.
Dobrovoljno vatrogasno društvo Mladost je osnovano 10. listopada 1971. godine.

capture4
I oni su bili Neki novi klinci.

Zato se i zovemo DVD Mladost. Zato i danas imamo mušku i žensku mladež. Zato i imamo djecu od 6-12 godina koja vježbaju. Oni su danas ti koji izlete na balkon kad čuju sirenu i čekaju svoje vrijeme. Oni će se sutra vraćati iz svih dijelova hrvatske s novim peharom, a mi ćemo ih dočekivati ispred doma. Oni će se vraćat s požara i odgovarat zašto su zvali kanadere, a mogli su to riješit C mlazom.

13567484_1616998215281121_7153600016148633872_n

Neki stari klinci su se ugledali na neke još starije klince, i sad idu zajedno predstavljat DVD i domovinu u Austriju ( Jel znate vi di je to? ).

Jer nema veće radosti nego da se Neki novi klinci ugledaju na svoje Neke starije klince i da zajedno krojimo našu budućnost.

 

*Ovo sam napisao iz svoje viđene perspektive, pa stavljam i neke slike prethodnih godina pod imenom “Neki novi klinci”.