Neću biti skroman!

16. KUP Svetog Florijana
21/05/2019
Izvješće revizora za DVD Mladost (2019)
06/03/2020

photo by: Filko Garin (umorno oko)

Neću biti skroman, barem ne danas.

DVD Mladost je danas (5.10.2019.) na vatrogasnom natjecanju u svim kategorijama (3/1 A Vježba, Mladež i djeca) Splitsko – Dalmatinske županije ostvarila još jedan povijesni uspjeh. Iako svake godine težimo tome da budemo bolji, obaramo stare rekorde, rušimo barijere, moramo reći da ovo nismo očekivali.

Kažu da se tvoja skromnost vidi u tome kako ne ističeš svoje vrline onda kad si pred publikom. Kažu da neka drugi sami dođu do zaključka koliko vrijediš i neka tvoji rezultati govore tada umjesto tebe. Ali u ovom slučaju ja ne smijem biti skroman jer naši rezultati govore umjesto nas.

Neću biti skroman gospodo, jer MLADEŽ, muška i ženska, umjesto da ljeto provode na moru, oni dolaze u naš DVD i vježbaju. Umjesto da igraju na balun i picigin oni trče po suncu, spajaju cijevi i pumpaju brentače. Oni gledaju kako stariji ulaze u vatrogasna vozila i idu na požar. Gledaju kako starije ekipe osvajaju medalje i imaju želju da i oni nastave u istom tonu, pobjedničkom!

Neću biti skroman gospodo, jer Žene B, naše majke i dobri duh DVD-a nakon posla i kućanskih obaveza dođu vježbat, dođu trčat već godinama nakon pustih obaveza, muža i dice, imaju snage za slušat Peru i napravit nekoliko zahtjevnih vježbi. Ali zato su najbolje, zato ih podržavamo i pazimo, zato dogodine idu pokazat na državnom natjecanju ko je gazda!

Neću biti skroman gospodo, jer Muški B, naši očevi, treneri, iskusna podrška i prijatelji, koji nakon fizičkih poslova, ženinih i savjeta i pizdarija, desetljećima pokazuju tko je najbolji u državi u toj kategoriji. Ma šta u državi, u cijeloj regiji!

Neću biti skroman gospodo, jer Žene A, naše prijateljice i kćeri, nakon poslova, požara i ispita treniraju u našem DVD-u. Dolaze na vježbe i bore se za teškom opremom za što bolji rezultat, bore se da se vidi da požari i vatrogastvo nisu strani ni nepoznati ljepšom spolu!

Neću biti skroman gospodo, jer MUŠKI A, naši prijatelji i sinovi, dolaze vježbat i ujutro i navečer, i prije i nakon požara, ispita i posla. Dolaze na vježbe jedan drugome i dignit živce i nasmijat ga. Dolaze na vježbe i da zajebavaju i da slušaju Ljubu i Bruna. Dolaze na vježbe i radi požara i radi natjecanja. Dolaze na vježbe da budu ekipa, a ekipa su i kada se zajebaju i kada na požaru jedan drugome čuvaju leđa.

Možda je ovo sve stvar sreće. Možda nam je pucanje gaća tijekom vježbe i gola guzica Žutoga još jednom donijela sreću kao i na prošloj županiji, državnom natjecanju i olimpijadi.

Ali zapamtite da se dugogodišnji rad, upornost, znoj i suze isplate.

Dugogodišnje šivanje gaća od Žutoga se itekako isplati, posebno krojačicama u okolici.

Moran se ispravit. Ma šta ovo nismo očekivali, znali smo! Znali smo da ćemo biti najbolji!

 

Rezultati :

1. mjesto : Žene A, Žene B, Muški A (2. ekipa), Muški B, Ženska mladež

2. mjesto: Muški A (1. ekipa), Muška mladež