Obuka za bolničara (VZG Kaštela)

Požar na Dragočevu
18/01/2016
Najbolji vatrogasci 2015. godine
03/03/2016

Pošto je specijalnost za vatrogasca bolničara izvan vatrogasne struke, za navedeno osposobljavanje je bila angažirana doktorica Brankica Božinović Vranić, voditeljica hitne medicinske pomoći u Kaštelima.

U osposobljavanje su se uključila sva tri vatrogasna društva s područja Grada Kaštela (Mladost, Gomilica i Kaštela). Samo osposobljavanje je bilo odlično prihvaćeno među kandidatima, jer je ovo prvo takvo osposobljavanje koje se održalo na našem području, što je pobudilo veliki interes za ponovnom organizacijom takovog usavršavanja.

Koliko je bilo značajno i potrebno ovo usavršavanje, govori i podatak o velikom broju prijavljenih kandidata. Nekolicini kandidata nije bilo dozvoljeno pristupanje završnom ispitu jer nisu ispunili potreban broj sudjelovanja na predavanjima, pa je na kraju osposobljavanje ukupno završio 31 kandidat, koji su tako stekli još jednu vatrogasnu specijalnost Vatrogasac-bolničar.
Ispitnu komisiju sačinjavalo je povjerenstvo u sastavu: Član – Darko Maretić , zamjenik zapovjednika VZG Kaštela; Član – Dr. Brankica Božinović Vranić, Predsjednik Milivoj Taslak, zapovjednik VZG Kaštela, koji je na kraju pohvalio spretnost i umjeće polaznika.

Iz DVD Kaštel Gomilice polaganju su pristupili i položili Radman Nikola, Jureškin Josip, Kapetanović Ante, Grgić Marijo, Paro Frane, Elez Ivan, Bašić Željko i Pavlov Joško, 

iz DVD Mladost su položili: Bonacin Nenad, Biočić Vedran, Jurić Bruno, Perković Filip, Mandić Stipe, Kereta Tomislav, Tuta Ivica, Mandarić Josip, Malenović Bruno Bradarić-Šljujo Vatroslav i Rokov Kaica, a

iz DVD Kaštela su položili: Bašić Nikola, Batina Ivan, Botić Ivan, Jakeljić Stipe, Jurić Antonio, Lukas Marin, Pašalić Tomislav, Penić Dino, Petrović Ivani Radunić Špiro.

Usvajanjem novih znanja i vještina, operativne postrojbe društva su znatno osnažene u pružanju pomoći bilo u prometnim nesrećama ili nekoj drugoj vrsti intervencije, prije i sada kao vrlo značajna i nezaobilazna potpora timovima hitne medicinske pomoći.

Preuzeto sa vatrogasnog portala.